نوشته‌های تازه

کارگاه آشنایی با زیست‌بوم فناوری

شتاب دهنده جاویدان > اخبار  > کارگاه آشنایی با زیست‌بوم فناوری

کارگاه آشنایی با زیست‌بوم فناوری

کارگاه آشنایی با زیست بوم فناوری ازمجموعه کارگاه های رویداد ایده پردازی علوم پایه و فنی مهندسی توسط دکتر سولماز شهباز در سالن اجتماعات مرکز نوآوری و رشد دانشگاه محقق به صورت هیبریدی در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار گردید،. همچنین بازدید از شرکت‌های واقع در مرکز رشد نیز به همراه شرکت کنندگان و معاون مرکز نوآوری و رشد دانشگاه محقق صورت گرفت.

از اهداف این بازدید، آشنایی با زیست بوم نوآوری و فناوری و بازیگران این زیست بوم از جمله پارک های فناوری، شتابدهنده و مراکز نوآوری و رشد و…، خدمات ارائه شده در زیست بوم برای کارآفرینان، فناوران و دانشجویان و پاسخ به دغدغه ها و سوالات شرکت کنندگان در چهارمین دوره توانمندسازی صدف بوده است.

بر اساس این گزارش، چهارمین دوره توانمندسازی صدف با همکاری شتاب دهنده جاویدان  و دانشگاه محقق اردبیلی و مراکز رشد ، در 4 مرحله اصلی خودشناسی، طراحی مسیر زندگی، توسعه مهارت های نرم و آشنایی با زیست بوم نوآوری و فناوری برگزار گردید.
هدف طرح توانمندسازی صدف، ایجاد توانایی در دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی برای تسهیل ورود آنها به بازار كار (زیست بوم كسب و كار) و هدایت در مسیر شغلی و حرفه ای مناسب و متناسب با شخصیت، استعداد و توانمندی های هر فرد است. 

 


گزیده ای از آنچه که راجع به زیست بوم  فناوری باید بدانیم 

دیگر زمان آن رسیده است که با اتکا به زیست بوم نوآوری و خلاق، فرهنگ مان بیشتر آشنا شویم. بنا بر آنچه که پژوهشگران به آن رسیده اند، زیست بوم، بر فرهنگ تاثیرگذار است و آن را دستخوش تغییر قرار می دهد. فرهنگ نیز، بر جامعه و مناسبات آن، موثر است. آنگاه که جامعه، فرهنگ را پذیرا باشد، شخصیت افراد آن جامعه نیز ارتقا خواهد یافت. در نتیجه، رفتاری مبتنی بر فرهنگ  و در راستای آنچه که جامعه می پذیرد، مشاهده خواهد شد.

خب، حالا که ما سال هاست در حال تغییر بخشی از زیست بوم کشور هستیم و تلاش می کنیم که بهره مندی از منابع مان را از زیرزمین به روی زمین و آدم هایش بیاوریم، باید شاهد تغییرات گسترده فرهنگی و مسیر رو به رشد آن باشیم. گر چه فرهنگ غنی ما، دارای ریشه های کهن و قدرتمندی است و کمک گرفتن از این داشته ها، ما را ثروتمندتر و سربلندتر می کند، با این حال، تغییرات تاریخی، چالش هایی را پیش رویمان قرار داده است که به جز ایجاد تغییرات امروزی، راه دیگری نمی ماند.

این حقیقت را قبول داریم که دنیا تغییر پیدا کرده است. در آستانه انقلاب صنعتی چهارم هستیم. اینترنت اشیاء و متاورس و امثال آن، دارد کم کم در زندگی مان اثر می گذارد. سرعت انتقال اطلاعات، سرسام آورتر از دیروز شده است. نوآوری و فناوری، هژمون و استیلای خود را در همه شئون زندگی بشر، پهن کرده است. شبکه های اجتماعی، افکار عمومی و ذهن جوامع را هدایت می کنند. همه چیز در حال دگرگونی مدام است. ماده مذاب ارتباطات، دائما در حال پیش روی و دگردیسی و تغییر شکل زندگی انسان ها است.

پس در چنین شرایطی، ایجاد یک زیست بوم تازه، همچون نان شب برای جامعه ما لازم است. زیست بومی که اینک در کشورمان حلول کرده است و در حال رخ نمایی ست، بر خلاقیت ها و نوآوری ها دست گذاشته است. فناوری ها را به کار می گیرد و از آن محصولی تازه به بیرون می دهد چالش ها و موانع را رفع می کند و نفس تازه به جامعه می دماند.

، زیست بوم فناوری و نوآوری با همه عظمت و قدرت اش، جزئی از همه جامعه محسوب می شود. زیست بوم های دیگری نیز وجود دارند که بدون یاری و پشتیبانی و حضور آنان، این زیست بوم، پای اش خواهد لنگید.