کارگاه شخصیتشناسی و تعیین مسیر شغلی
کارگاه شخصیت شناسی و تعیین مسیر شغلی با متد های نئو و دیسک توسط دکتر داریوش سنقری دکترای مدیریت کسب و کار ، نویسنده و مدرس در زمینه روانشناسی شخصیت، مشاور منابع انسانی در حوزه جذب و استخدام و نگه داشت نیرو و پژوهشگر در حوزه تعهد سازمانی از دیدگاه الگوهای شخصیتی و تفاوت فردی از مجموعه کارگاه های رویداد ایده پردازی هر دو شاخه علوم پایه و فنی مهندسی در دانشگاه محقق اردبیلی به صورت هیبریدی تدریس شد.
شخصیت شناسی
بقراط رفتار انسان را به چهار دسته تقسیم کرده است او بر این باور بود که همه ی انسانها یکسان هستند ولی هر کدام یکتا و منحصر به فرد هستند با پیشرفت علم روانشناسان بر این باورند که شخصیت افراد از لایههای مختلفی تشکیل شده است هر کدام از این لایه ها به انسان کمک می کند که در زندگی کاری و شخصی خود پیشرفت داشته باشد.
بسیاری از افراد برای پیشرفت در حرفه خود و رابطهشان به دنبال راهکارهای اساسی و همیشگی هستند و برای این کار به روانشناسان و مشاوران در این زمینه رجوع می کنند.
بنابراین ما کارگاه شخصیتشناسی را براساس Disc برگزار کردیم و شرکت کنندگان این کارگاه یاد گرفتند که بر اساس نظریه DISC تشخیص درستی دهید و آن را در زندگی کاری خود استفاده کنند.
مسیر شغلی یا کارراهه چیست؟
مسیر شغلی (career path) در واقع همان سفر حرفهای کاری شما می باشد. یعنی مجموعه ای از شغلهایی که شما انتخاب میکنید تا در نهایت شغل مناسب خود را پیدا کنید و به اهداف شغلی و چشمانداز زندگی خود نزدیکتر شوید.
انتخاب مسیر شغلی یا کارراهه شغلی تصمیمی نیست که فقط یک بار در زندگی کاری خود بگیرید و تمام شود. بلکه فرآیندی تکرارشونده است. همزمان با رشد حرفهای و افزایش مهارتهای خود میتوانید تصمیم بگیرید که مسیر شغلی خود را تغییر بدهید.
چرا طراحی مسیر شغلی مهم است و باید آن را جدی بگیریم؟
شما با طراحی مسیر شغلی خود:
✔️ به جای این که توان و زمان خود را هدر بدهید، مسیر شغلی مناسب خود را زودتر انتخاب و برای پیشرفت در آن تلاش میکنید.
✔️ با شناخت شغل های پر تقاضای آینده، شغلی را برمیگزینید که برای شما امنیت شغلی به همراه دارد.
✔️ داشتن اهداف شغلی به شما کمک میکند تا هر فرصت و پیشنهاد شغلی را قبول نکنید بلکه موقعیتهای شغلی را بررسی کرده و ببینید که آیا با اهداف شما هم راستا هستند؟ و آیا شما را یک قدم به هدف هایتان نزدیکتر میکند یا خیر.
مراحل شغلی در مسیر شغلی کدامند؟
شبکههای اجتماعی عکسی از افردی را نشان میدهند که در سنین پایین مسیر شغلی و هدف خود را پیدا کردند و به موفقیت رسیدند. بنابراین اطرافیانمان و حتی خودمان انتظار داریم که خیلی زود راه خود را پیدا کنیم، بدانیم کجا هستیم و به چه چیزی میخواهیم برسیم، هدف و مسیر شغلی خودمان را بشناسیم و در مسیر درست حرکت کنیم. غافل از این که معمولا برای پیدا کردن شغل و محکم کردن جای پای خود و بازنشستگی باید 5 مرحله را پشتسر بگذاریم.
پنج مرحلۀ شغلی عبارتند از دورۀ کشف استعدادهای شغلی، دورۀ کارآموزی، تجربه و یادگیری، دورۀ رشد و پیشرفت، دورۀ اوج کاری، دورۀ بازنشستگی.
در کارگاه شتاب دهنده جاویدان بیشتر این مراحل را شناختیم.
چطور مسیر شغلی خود را طراحی کنیم؟
برنامهریزی شغلی (Career planning) یعنی برای رسیدن به شغل مناسب خود چه گامها و مراحلی را باید پشتسر بگذارید. داشتن برنامه شغلی به شما کمک میکند تا مهارتهای لازم برای به دست آوردن شغل موردعلاقهی خود را به دست بیاورید.
برای این کار شما میتوانید برای خود اهداف بلند مدتی را در نظر بگیرید که وضعیت شغلی شما را در پنج، 10 یا 20 سال آینده مشخص میکند. علاوهبراین میتوانید برای هر بازه، اهداف کوتاهمدتی را هم در نظر بگیرید که به شما اطمینان میدهد که طبق جدول زمانی خود دارید پیشرفت میکنید. در حین عمل به برنامه شغلی خود میتوانید اهداف، علایق و تواناییهای خود را دوباره بررسی کنید و در صورت تغییر هر کدام، برنامهی شغلی خود را اصلاح کنید.